Czekoladowe salami

Potrzebujemy następujące składniki:

Produkty na czekoladowe salami
  • 25 dag ciasteczek typu herbatnik
  • 10 dag kakao
  • 10 dag masła
  • 10 dag cukru
  • 2 jajka
Mikser z miską

Przygotuj mikser i folię aluminiową.

Przygotowanie:

Skruszone herbatniki

Herbatniki kruszymy na drobne kawałki w dużej misce.

Miksowanie masy na salami czekoladowe

Masło, cukier, jajka i kakao miksujemy – powstanie z nich gęsty mus.

Zmiksowana masa

Do musu wrzucamy pokruszone herbatniki i starannie mieszamy.

Czekoladowe salami

Przygotowujemy duży kawałek folii aluminiowej, na niego wykładamy czekoladowo-ciasteczkową masę. Formułujemy kształt grubego wałka „salami”.

Czekoladowe salami owinięte w folię aluminową

Zawinięte w folię salami wkładamy na 2 godziny do lodówki.

Pokrojone czekoladowe salami
  • Po wyjęciu z lodówki kroimy w plastry.

Smacznego!!!